Arild Rønsen

MARiA HAUKAAS STORENG: Dronninga av Melodi Grand Prix. Foto: NRK/Line Snekvik

Maria
made it!

Det var lov å ha visse forventninger til låtskriver Julian Berntsen og vokalisten Johnny Ide. Men når til og med Number Seven Deli-vokalisten stilte med en skuffende dårlig låt, ble resultatet som … forventa. Full krise.

Slik låt det, da folket i den lille bygda Ørlandet var vertskap for årets første delfinale i Melodi Grand Prix:

Gaute Ormåsen låt mest av alt latterlig; låta han sang var jo en tro kopi av Alexander Rybak (minus fele) fra i fjor! Det er lov å stjele i popmusikk, for all del – men ingen kan i fullt alvor ha hatt tro på at dette skulle gå veien.

Lene Alexandra – hun med ”My Boobs are OK” (og som tilsynelatende ikke lenger syns det er så OK med oppblåste silikonpupper) serverte grusom 70/90-tallls disco. En låt fullstendig uten sjarm, og i et håpløst utdatert lydbilde.

Johnny Ide – synd, fordi vi jo veit at denne mannen kan så mye bedre. Mister man grepet, rett og slett fordi man er klar over at man er deltaker i en mystisk konkurranse? Dette var Danskebåten, eller kanskje heller siste dans på Einar’s Kro før man rusler dritings hjem.

Bjørn Johan Muri heva nivået betraktelig med sin maskinelle 80-tallspop. En flink vokalist, med en helt OK låt – uten at han på noen måte sprengte noen kvalitetsskala.

Elisabeth Carew sang også en helt OK låt helt OK. Trinnet under unge herr Muri, men akseptabelt som grå kopi av Belinda Carlisle.

Maria Haukaas Storeng – yes! Dette er jenta si som kan dette med Grand Prix! ”Make my Day” gjør bruk av akk så kjente låtskrivertriks – et intervall oppover i registeret to ganger, et knep som gir låta – nettopp; et realt løft. Og hennes Marilyn Monroe-look står utrolig godt til denne utsøkte miksen av pop og myk soul. Her er det bare å ønske lykke til på ferden til Oslo Spektrum - og han eller hun som skal hindre Maria adgang til scenen i Telenor Arena en gang i mai, skal ha kommet opp med en særdeles fin låt.

Keep of Kalessin stilte med en i bunn og grunn svært enkel poplåt, men framført som en blanding av tungrock og death metal. Om det har noe i Grand Prix å gjøre? Tja … hvorfor ikke? Sangen gir nå i det minste programmet et snev av hardt tiltrengt annerledeshet.

Med dette takker Rønsenjuryen for seg i denne omgang, og går over til Motorpsycho. Jeg er allerede den glade innehaver av et eksemplar av albumet bandet lanserer om ei ukes tid, ”Heavy Metal Fruit”. Og da snakker vi!

Som værdamene i TV 2 sier det: Me sjåast!


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.