Arild Rønsen

Mastodontisk pop-punk!

The Blacksheeps kom nemlig ikke helt av seg sjøl: Paramore er ute med sitt tredje album, og det er ikke veldig vaskelig å høre at Ann Kristin Johnsen har hørt på Hayley Williams før hun landa i reint ut sagt fenomenale lydspor som ”Oro Jaska Beana” og ”Edwin”.

Paramore debuterte med et brak i 2005, og det kan være greit å ta utgangspunkt i det faktum at de har turnert som support for No Doubt. De er akkurat litt mer pønka enn Gwen Stefani & Co, og akkurat litt mer pop enn Offspring. Akkkurat som The Blacksheeps, med andre ord – men med større studioressurser i ryggen.

De krangler av en eller annen grunn om hvem som er ”sjefen” i bandet, uten at det vel har stor offentlig interesse. For meg står Hayley Williams uansett fram som Paramores parallell til den rollen Chrissie Hynde spiller i The Pretenders. Og da er du sjef.

”Brand New Eyes” er en sann popfest fra start til mål. Denne typen energiutblåsninger, og altså likevel i reint pop-format, er så sjeldent forekommende at de faktisk ikke kommer ut hvert år en gang!

Paramore
Brand New Eyes
Atlantic


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.