Arild Rønsen

Maradona & NRK, Finnmark!

”De som tvilte på meg, kan gå hjem å suge seg.” Omtrent sånn formulerte han seg, Maradona, på en pressekonferanse etter at hadde tatt sitt kjære Argentina til sluttspillet i Sør-Afrika-VM. Men det skjer større skandaler i mediaverden! For eksempel i NRK, Finnmark!

Maradonas utfall har, nær sagt naturligvis, resultert i egne nettsider. www.quelachupen.com er for lengst en realitet, ei side som på norsk ville fått navnet www.lademsuge.no. (Det skulle ikke forundre meg om også den sida er under oppstart!)

Maradona brukte forresten ikke dette uttrykket én gang under pressekonferansen. ”Gå hjem og sug deg” var nærmest for refreng å regne. En journalist som forsøkte å opponere, fikk høre samme leksa: - You have dick up your ass, too!.

Men så hadde han gudhjælpemeg en god unnskyldning på gang: "Intervjuet ble gjort på sein kveldstid, sånn at ungene ikke burde føle seg støtt på vegne av små barn!"

Men så var det altså Radio Finnmark, det nordligste lokalkontoret til NRK. De har en post som heter ”Hallo Finnmark for de små”, og mandag morgen gikk det fryktelig galt av sted. De hadde bare fått ett plateønske, og det kom fra foreldra til lille Håvard på 10 – som er så fryktelig glad i Are & Odin. Programvertinnen gjorde som hun ble bedt om; satte på Are & Odin & Julie Dale Ågård, som sammen framførte den kjente og kjære ”Hvis Du”, en sang som går sånn:

Hvis du nesten alltid føler skam
Når du masturberer
Hvis du ikke tør å ta den fram
For å onanere
Må du vite at det du da gjør
Har hundretusener gjort før
Uten å få hår i hendene av det

Hvis du tror at beføling av deg selv
Vil straffe seg
Hvis du har lyst men ikke gjør det likevel
Fordi mamma sier nei
Må du snart begynne å forstå
At din kropp fra topp til tå
Den er din og du bestemmer

Du skal bare la det komme
La fantasiene få flomme
Ikke vær trist og lei
Du må gå din egen vei
Etter vinter venter sommer

Programlederen unnskyldte seg med at hun muligens burde hørt gjennom det tekstlige innhold før hun gikk på lufta. Men skitt au; hun lot det gå.

Dermed gjenstår vel bare å ønske Håvard hjertelig til lykke med 10 års dagen?


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.