Arild Rønsen

Er det noen vits i å fryse ned et menneske?

Veit du hva kryonikk er? Nedfrysing av et menneske. Ønsket om evig liv.

Dette er Arne Dahls femte bok om Sam Berger og Molly Blom. Jeg har ikke lest de fire første, så jeg veit ærlig talt ikke når de ble «eks-politi». Nå jobber de i et slags «sikkerhetsfirma», med to ansatte.

Tidligere i serien har en kollega mista begge beina – avskjært med sag, rett og slett - i et forsøk på å redde livet til Berger og Bloms nyfødte datter. Deer er den tredje hovedpersonen i «Isløsning».

Deer sitter i rullestol, og beveger seg helt på kanten av alt som heter reglement for politifolk. I liket med tospannet Berger & Blom. Etter min oppfatning går det litt for glatt for alle tre i praksis å bli behandla som ansatt i politiet, og ofte trekker de i overkant snusfornuftige slutninger - i hvert fall skjønner ikke jeg alltid hvordan og på hvilket grunnlag de trekker sine konklusjoner.

Hvis du greier å ikke irritere deg over litt mye kryonikk - mer presist veldig mye kryonikk – er dette en velskrevet roman. Full av spenning; russisk mafia; bilkjøring og bildrap; ganske mye blod; livet i en velstående familie som kort sagt lever for det evige liv. Og Deer & Berger & Blom har sjarm så det holder.

Jeg tror ikke jeg skal gå løs på de fire første bøkene i serien, men sier gjerne ja takk når sjette bind foreligger.

ARNE DAHL
Isløsning
Cappelen Damm


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.