Arild Rønsen

Hvilken europeisk nåtids-thriller!

Hvis du er arbeidsledig, sparka fra jobben – hvor langt kan du gå i jakten på en jobb å leve av?

Dette er en sann svir av en thriller. Spennende som faen, men med en hensikt utover det å være spennende. Dette er politikk.

Kort fortalt. En mann har fått sparken. Det er tungt å gå fra stillinga som personalsjef til å være løsarbeider. Plutselig står han på bar bakke; leverer en springskalle til en av sine sjefer; banker opp svigersønnen som ikke vil låne ham penger i jakten på ny jobb; lurer dattera til å låne ham 25.000 euro.

Gjennom søknad om stillinga som HR-sjef i et internasjonalt gigantfirma ender det i et gisseldrama. Og i fengsel. Hvor vondt er det å få alle fingrene brukket? I fengslet fins ikke lover.

Men se så, om ikke vår mann har greid å overføre 13,2 millioner euro til et skatteparadis under gisseltakinga!

Jeg er ingen spoiler. Hvis du liker spenningslitteratur, er dette boka du helst ikke vil ha gått glipp av. Spesielt, hvis du også er opptatt av politikken som sådan. Følelsens av hjelpeløshet. Om å være utafor. I det hele tatt – klassesamfunnet.

PIERRE LEMAITRE
En helvetes jobb
Aschehoug


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.