Arild Rønsen

Da Fireflate møtte selveste Paul Simon

Eksklusivt intervju? Det er mange måter å få et eksklusivt intervju på.


1. juledag er den dagen da man ikke skal gjøre noen verdens ting, eller hva? Jeg har gått løs på julekryssordet i både Dagsavisen og Aftenposten – spredd over to sider i begge publikasjoner - og som vanlig står det igjen et par små hjørner. Irriterende, men kryssord er likevel den kuleste hjernetrimmen jeg kan tenke meg.

Mens jeg står og grubler, ringer en kollega av meg – vi har jobba sammen i flere tiår. Blant annet med å lage dagsavis under Molde International Jazz Festival, som nå vel ganske enkelt heter Moldejazz. Det hele starta med at jeg som redaktør i PULS lanserte ideen – om det ikke var mulig å lage dagsavis under jazzfestivalen?

Det viste seg å være mulig, og i moderne tid har det som strengt tatt var tankespinn utvikla seg til å bli til den smått fantastiske festivalavisa Fireflate.no. Den som finner en bedre festivalavis – all around the world – bes melde seg!

I løpet av den lange samtalen – vi har god tid 1. juledag – kommer jeg til å huske en av de (sinnssykt mange) morsomme stundene i redaksjonen. Jeg tror det må ha vært i 2002, men det kan ha vært 2008. Paul Simon skulle holde konsert på Romsdalsmuseet, og for ham fortonte dette seg nok som en snarvisitt. Rett fra flyplassen til hotellet, derfra til scenen, deretter så fort som mulig tilbake til Molde lufthavn, Årø.

Det var altså ikke satt av tid til pressen. Redaktør Rønsen sneik seg likevel til et eksklusivt møte. Det skjedde idet Paul Simon var på vei fra bilen og inn i Hotel Alexandra. Simon smilte og var i godt humør, og redaktøren ropte så høyt han kunne:

- Mister Simon! What do you think about Molde?
- Fine! Fantastic city!

Dermed var hovedoppslaget i boks: «Paul Simon i eksklusivt intervju med Fireflate!»


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.