Arild Rønsen

Jokke & Valentinerne har gjenoppstått! Som Skada!

De har «Sjølforskyldt hælvete» (2015) på samvittigheten, og nå foreligger oppfølgeren. Men hva er årsaken til at de ikke har slått gjennom hos det som burde være kjernepublikumet? Jeg begriper det rett og slett ikke.

De framfører nøyaktig samme type lyrikk som Jokke – titlene taler vel for seg: «Mandag tråkker på meg», «Gi faan», «Kommer krypende», «Toppen av bånn». Det framprovoserer linjer som dette:

«Livet er fylt av kake/livet er fylt av dritt.»

Musikken er hva jeg vil kalle elevert pønk. Veldig mye fint gitarspill! Om jeg hadde fått «For mye forlangt» i henda før jeg anmeldte de siste utspillene fra Backstreet Girls og Status Quo, kunne Skada mer enn gjerne vært støttehjul på vogna.

Etter hva jeg har forska meg fram til, er Skada ikke helt inne i varmen hos tungrock-fansen i Klanen/Vålerenga. Det er for meg en uløselig gåte. Omtrent på linje med at Vålerenga i løpet av fire uker taper for Strømsgodset og Sarpsborg 08.

Har du lyst til å rope «Hail! Hail! Rock’n’roll» og drekke øl? Husk å ta med deg Skada som soundtrack!

SKADA
«For Mye Forlangt»
Diger


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.