Arild Rønsen

Sheryl Crow - med verdens stjernelag

Sheryl Crow samler sine venner. Og hvilken storfamilie hun har bedt inn til fest!

Sheryl Crow samler sine venner. Og hvilken storfamilie hun har bedt inn til fest!

Hun skal ha sagt at dette er hennes siste album. Hvis dette er hennes avskjed som plateartist, gjør hun det sannelig med stil. Men hun er bare 57 år gammel, så dette utsagnet har jeg liten tro på. Hun synger samme med andre hele veien, og her er et lite knippe av de som stakk innom:

Stevie Nicks, Bonnie Raitt, Chris Stapleton, Chuck D, Eric Clapton, Neil Young, Brandi Carlile, Johnny Cash, Sting, Willie Nelson, Kris Kristofferson, Joe Walsh, Emmylou Harris, James Taylor.

Hun åpner med en country/rock-duett med Stevie Nicks. Det låter temmelig likt en av de etter hvert utallige duettene Bryan Adams har gjort (nylig glimrende med Mel C). Dette er en oppvisning i helstøpt musikanteri. Om noen skulle lure, er det altså stadig vekk inegn dårlig idé å beherske faget – og i så måte snakker vi mesternes mester, all the way through.

Kan det komme som noen overraskelse at det likevel er duetten med Keith Richards som topper feltet? De gjør «The Worst» - det eneste virkelige blinkskuddet på The Rolling Stones’ «Voodoo Lounge» (1994).

For det meste byr hun på originalkomposisjoner, men gjør også vakre versjoner av «Beware of Darkness» (George Harrison), «Everything is Broken» (Bob Dylan – men dette er boogie-rock!), og «Border Lord» (Kris Kristofferson/Stephen Bruton).

La meg til slutt framheve «Redemption Day», i duett med Johnny Cash. I produsentstolen: Rick Rubin.

Skal du ha deg et «voksen-album» i år, må du i hvert fall ikke gå glipp av dette.

SHERYL CROW
Threads
Big Machine Label Group


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.