Arild Rønsen

Midt i byen – ny EP fra Arild Rønsen

Fire sanger jeg spilte inn tidlig på ’80-tallet. Det kjennes fint å gjøre dem tilgjengelig på strømmetjenestene. Felles for dem alle: De handler om Oslo.

Det faste bandet består av Vidar Øverli (trommer), Arne Vevle (bass), Torfinn Strømsmo (gitar) og Arild Rønsen (vokal og piano). Alle blåser-arrangementene er skrevet av maestro Jens Wendelboe. Koret består av Rita Westvik og Hilde Midtstue. Cover: Christen Hvam.

«Midt i Byen» er en tekst av arbeiderdikteren Rudolf Nilsen (1901-28). Han er mest kjent for «Revolusjonens røst» og diktet om gården han vokste opp i, «Nr.13». Og ja – han hadde et varmt hjerte for byen vår. Saksofonsoloen er ved Morten Halle.

«Oslo blues» er sterkt inspirert – «fritt etter» - en originalkomposisjon av Don Nix, videreført av Peps Persson. Vidar Øverli trakterer munnspill, Øyvind Sætra spiller gitar og Jon Dag Skagmo sitter på orgelkrakken. Jeg har skrevet teksten.

«Oslo Kommer og Går» er resultat av en låt jeg hadde skrevet, og tenkte: Dette må da være noe for Terje Nordby? Han skreiv teksten i løpet av en ettermiddag! Synth-soloen er signert Brynjulf Blix.

«Dagen Skal Komme» er en tekst av Tove Nilsen. Hun skreiv den etter at jeg framførte melodien live for henne på akustisk piano. Så gikk forfatteren hjem og skreiv. Hun har åpenbart det rytmiske i blodet, og burde skrive flere sangtekster!

Tilgjengelig på Spotify og Tidal.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.