Arild Rønsen

SAVOY (f.v): Frode Unneland, Laureen Waaktaar-Savoy, Paul Waaktar-Savoy. Foto: Jason Brandenberg

Stort mer behagelig blir ikke popmusikk

Med Savoy starter året godt nedgravd i en lenestol, med et lunt pledd omkring deg.

Når hovedpersonen er en mann som entra toppen av Billboard-lista i 1985, er det jo ikke direkte oppsiktsvekkende at han fortsatt lager musikk som lukter av 80-tall. Men måten Savoy gjør det på, er egna til å overraske.

De låter nemlig veldig langt unna a-ha. Ikke at dét hadde gjort noe; jeg er av typen som mener a-ha har til gode å lage et dårlig, enn si middelmådig album. a-ha er et av de ytterst få banda som bare har lagd fine album. Ja, i mine mest positive øyeblikk er jeg tilbøyelig til å mene at de faktisk har blitt bedre og bedre ettersom åra har gått.

Det er heller ikke sånn at Morten Harket ikke kunnet sunget disse sangene. Tvert imot – mye av dette låtmaterialet er som skapt for a-has vokalist. Likevel savner jeg ham ikke, fordi Paul Waaktaar-Savoys røst muligens passer enda bedre til sangene han denne gang har kommet opp med.

Lydbildet er avdempa. Synthene ligger som regel langt bak, og det hele låter – behagelig. Som å gå en deilig søndagstur, der ingen finner grunn til å forhaste seg. Middagen kan vente. Soundet: Her er lyden av så forskjellige artister som New Order, The Smiths, og Fra Lippo Lippi. Som låtsnekker vandrer Waaktaar-Savoy mer enn noen gang i fotsporene til selveste Paul McCartney.

«See The Beauty In Your Drab Hometown» er et av de albumene som smyger seg innpå deg. Og det blir bare bedre og bedre for hver gang du lytter.

SAVOY
See The Beauty In Your Drab Hometown
Drabant/Musikkoperatørene


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.