Arild Rønsen

Backstreet be Goode!

De har spilt i 30 år. Og blir bare bedre og bedre.

Backstreet Girls er en institusjon. Du veit hva du får; de spiller rock’n’roll som sitter som dritt i kram snø. Men i år utvider de repertoaret en smule – fullstendig uten å miste identitet. Som de sjøl så flott har formulert det – death before compromise.

Bandet har vært ensbetydende med boogie ‘til you puke, og er det fortsatt. Likevel framstår de nå som et bredere rockeband. En av låttitlene, «Roll With the Stones», sier vel sitt.

Det meste dreier seg som vanlig om Petter Baarlie, gitaristen som ville vært Guds gave til ethvert rockeband av dette slaget – kloden rundt. Han er som Keith Richards; gitaren er hans tredje arm, en naturlig del av legemet. Petter Baarlie kunne når som helst gjort jobben til Ron Wood, uten en eneste øvingstime.

Hva tekstene handler om? I couldn’t care less – det dreier seg sikkert om det vanlige. Whisky og damer. Akkurat som det skal være. Dette er karrierens beste album.

BACKSTREET GIRLS
Don’t Mess With My Rock’n’Roll
Voices of Wonder


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.