Arild Rønsen

Skjermdump NRK

Faten tar valget: Endelig stille i fjøset!

Etter premieren på «Faten tar valget» avtok klagestormen betraktelig i styrke. Forståelig nok – for dette var jo et kjempefint program!

Mens NRK hadde mottatt 6500 (!) klager før programmet hadde vært på lufta, kan statskanalen melde om 20 klager etter sendetid i går kveld. Det handler altså om en ung programleder som bruker hijab, noe som har falt mange tungt for brystet.

Med fasit for hånd, kan alle se at Faten er et funn som programleder. Ble det propaganda for noe enkeltparti? Langt i fra. Faten driver ikke skuespill, hun er bare seg sjøl – og stiller spørsmål alle tenåringer burde stille før de går til valgurnene.

En god programleder må «komme gjennom ruta», som det heter på tv-språket. Det gjør Faten til gangs, og det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Jeg skulle ønske meg integreringsminister Listhaug på banen. Her har du sjansen, Sylvi! Si det som det er, at Faten framstår som en perfekt integrert muslim! Men det er vel for mye å håpe på, at du tør ta et ørlite oppgjør med dine fordomsfulle kjernevelgere?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.