Arild Rønsen

Gudfar leverer

En av de virkelig store legendene i britisk rock ser ut til å være i ferd med å slå seg til ro. I den streite rocken.

Det var mange som ikke skjønte bæret, den gang The Jam (1977-1982) ble bytta ut med The Style Council (1984-1988). Paul Weller var sjef i begge banda, og her snakker vi ekstrem oppussing. The Jam fighta med Sex Pistols om punk-tronen, mens Style Council ligna aller mest på Wham! Johnny Rotten = George Michael, liksom.

Utover i karrieren har Paul Weller uttrykt seg noe midt i mellom disse ytterpunktene. Mer og mer har han blitt representant for streit rock, og han har blitt en slags gudfar i det engelske rock-miljøet; alle liker Paul Weller.

Denne tingenes tilstand vil ikke endre seg med utgivelsen av «A Kind Revolution». Nå er han virkelig midt i den streite rocken. Gitarbasert (funky), med noen lekre soul-blåsere, god sans for fiffige strykerarrangement, og lyden av fett orgel. Låtene er ikke verdens beste, men mye bedre enn bare litt ok.

På sitt 25. studioalbum – Jam & Style Council inkludert – får Weller også følge av selveste Robert Wyatt, mannen som i sin tid hjalp Elvis Costello med klassikeren «Shipbuilding».

PAUL WELLER
A Kind Revolution
Solid Bond/Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.