Arild Rønsen

I én retning - mot toppen

Er du klar for årets sensasjon på pop/rock-fronten?

Det er ikke hver dag jeg bruker tid på solo-utgivelser signert tidligere boyband-stjerner – selv om det har vist seg at noen av disse kjekkasene har kvalitet langt utover det å ta seg ut på scenen. Stikkord: Ronan Keating, Robbie Williams. Her kommer en kar med fortid i det for meg relativt uinteressante One Direction.

Harry Styles har kommet opp med et album som tidvis – ganske ofte, faktisk – holder Beatles/Elton John-kvalitet. Som en god kamerat av meg pleier å si, når han kommer med ei historie som høres for god ut til å være sann: - Og dette er’ke kødd en gang.

Albumet frontes av singelen «Sign of the Times». Tittelen sender kanskje tankene i retning Prince? Ingen direkte avsporing, vil jeg si. Heller omvendt. Dette er en type ballade helt i stil med «Purple Rain». Få akkorder, som går og går – under en himmelsk flott melodi.

Eric Clapton hadde helt rett da han en gang sa at han gjerne skulle spille samme tone hele kvelden, hvis han bare fant den rette. Akkurat sånn er Harry Styles«Sign of the Times». En sang du kan høre tusen ganger etter hverandre, uten å gå lei.

Pop/rock er et vidt begrep, men forstå meg rett. Dette er pop/rock med vekt på rock. Tunge gitarer, en vokalist som trår til som en energisk Dave Grohl i Foo Fighters – alt framført av et streit rockeband med et tydelig akustisk piano og drahjelp av strykere. Akkurat som – ja, The Beatles.

Nok nå. Her er det bare å skride til verket, og finne fram til Harry Styles i det formatet du foretrekker for tida.

HARRY STYLES
Harry Styles
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.