Arild Rønsen

Dynamitt - og hun veit det, jenta fra Ålesund

Se opp! Ei norsk popdronning er på vei, fra Ålesund.

Hun har gått gjennom Urørt- og Bylarmkarusellen, og oppmerksomheten er ikke tilfeldig. Nå er hun også oppdaga av Elton John, som i anledning sin 70-årsdag gir Sigrid terningkast seks – sammen med Father John Misty og Lady Gaga.

SigridSigrid Solbakk Raabe (20) - låter sånn som moderne popmusikk skal låte. Kompet er maskiner og synther (og en tilbaketrukken gitar, om du lytter veldig nøye). Men det låter fett, for å bruke et uttrykk de som elsker lyden av elektrisk gitar ofte bruker.

Sigrid skriver drivende gode poplåter, og sklir like lekende lett inn i russesegmentet som hun gjør i mer «vanlig» popmiljø. Kommerst? Ja, men oppsiktsvekkende bra – lyden av en hit, spør du meg.

Elton John uttalte seg på basis av denne EP’ens åpningskutt, den teknologitunge «Don’t Kill My Vibe». La oss håpe han også får med seg avslutningssporet, pianoballaden «Know That I’m Dynamite». Om så skjer, ser jeg ikke bort fra at jenta fra Ålesund kan få en gjesteopptreden på Elton Johns flygel – om det skulle passe ved en gitt anledning.

SIGRID
EP
Petroleum Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.