Arild Rønsen

Framtida er lys - sett fra Sandvika

Her følger omtale av en aldri så liten popsensasjon.

Magnus Bechmann er 20 år, kommer fra Sandvika. Spilte på Bylarm i fjor, og fikk tittelen «The Hottest Brand New Act» i New Muscial Express. Forrige uke fikk han tilgang til «Ukas artist»-spalta i The Guardian. Noen har altså oppdaga gutten, ikke uten grunn.

Han skriver låtene sjøl, spiller bass, og synger. Han utfører alle sine tre gjerninger til fingerspissene, men mest av alt stopper jeg ved låtskrivertalentet. Materialet på denne kvarterlange EPen låter så befriende friskt!

Vi snakker pur pop, med åpenbare røtter til det aller beste som fantes av britisk pop på 80-tallet. Aztec Camera, ABC, Japan – men Bechmann drar i tillegg inn noen tunge gitarer. Det vil si – akkurat det trikset skal antageligvis tilskrives produsenten, Erlend Mokkelbost (Montée, JR Ewing).

Plata inneholder utelukkende rett-i-øret-låter, men er altså annet enn tradisjonelt A4 hitliste-materiale. Komposisjonene er spretne, og ikke minst oppfinnsomme. Du får ikke en eneste låt du mener å ha hørt før. Og Bechmann – altså i en alder av 20 – har allerede skjønt hvordan man setter sammen relativt kompliserte akkordprogresjoner til reinspikka pop.

Han skal spille support på en del jobber på den kommende turnéen til Sondre Lerche. Et naturlig valg. Og publikum må for all del ikke stille seg til å drikke øl og la skravla gå i påvente av hovedattraksjonen!

MAGNUS BECHMANN
Loners Get Lonely Too
Brilliance Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.