Arild Rønsen

Bikkjene biter! Hardt!

Sugen på litt støyrock etter fete julemiddager? The Dogs gir deg årets første og kanskje aller feteste hovedrett!

Selv om dette er The Dogs’ femte album, er det en vanlig oppfatning at bandet er et slags fritidsprosjekt for Kristopfer Schau (mest kjent som tilskuer til offentlig puling på en scene i Kristiansand og for å ha stappa i seg sjokolade i et butikkvindu på Karl Johan). Det kan ha vært riktig, men i møte med «Death by Drowning» må det være opplagt for enhver at antakelsen er feil. Jeg tipper at The Dogs vil være Schaus hovedprosjekt i lang tid framover.

The Dogs befinner seg i en musikalsk tradisjon midt mellom tungrock og punk. Som regel går det fryktelig fort unna, men ikke alltid – og det er plass til flinkis-gitarsoloer! Dette er ikke «tre grep og ferdig med den saken»! Og noen må så avgjort skrive gode låter, også i denne sjangeren - og det gjør herremennene i The Dogs! De legger til og med arbeid i noe så u-tungrock’sk som glitrende koringer!

Jeg kan ikke gjøre stort annet enn å anbefale på det aller varmeste, og håpe at naboen deler din oppfatning. For dette må spilles på volum 11+!

THE DOGS
Death by Drowning
Drabant Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.