Arild Rønsen

Sting - midt i et veikryss

Godt over midt på treet. Et veldig hyggelig gjenhør med Sting.

Han er på vei til Nobelkonserten, og er vel en herremann som kan spille på alle de veldedighetskonsertene som fins. Jeg er ikke helt sikker på at han hadde passa inn på konsert for «feministeliten», men ellers? Der noen trenger støtte – antirasisme, miljø, urfolk – Sting er et naturlig valg over alt. Og han er definitivt medlem av Sylvi Listhaugs «hylekor»!

«57th & 9th» - som vel må stå for et veikryss på Manhattan – består av nye sanger, men låter likevel som en slags oppsummering av hans karriere. Sting skriver fortsatt like fine låter, og soundet er denne gang nærmere det opprinnelige Police enn det bandet som utover på ’80-tallet ble drevet av high-tech synth-produksjoner.

Han nærmer seg heller aldri de jazz-inspirerte produksjonene han leverte i sin tidlige epoke som soloartist. Vi serveres enkelt og greit veldig fin popmusikk, framført av et stødig pop/rock-band – som stiller med en historisk dyktig vokalist i front.

STING
57th & 9th
A&M Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.