Arild Rønsen

Robbie Williams inviterer til fest

Så var det ikke så lett å bli kvitt Robbie Williams likevel.

Han åpner med å fortelle at han er tilbake for å frelse entertainment-bransjen. Det er kanskje å ta litt hardt i. Men Robbie Williams veit å underholde.

Som medlem i Take That, var han konge av britisk popmusikk tidlig på ’90-tallet. Før indie-rockerne i Blur, Oasis og Pulp overtok, også i kommersiell forstand, hadde boybandet Take That sju listetopper i England, i løpet av at par korte, hektiske år.

Solo-karrieren på begynnelsen av 2000-tallet var det heller ingen ting i veien med. Han levde på skyene John Lennon beskrev som «toppermost of the poppermost». Nå har det vært relativt stille en stund, men med «The Heavy Entertainment Show» er han faktisk tilbake med et brak.

Mange vil nok mene at albumet inneholder et salig rot av stilarter. Hva så, sier jeg – så lenge så godt som alt funker. Storbandarrangement, myke ballader, saftige jentekor, og ja – rock’n’roll som går selveste Oasis i næringa. Veldig fine låter.

Pure entertainment? Yes – men vi trenger det, også.

ROBBIE WILLIAMS
The Heavy Entertainment Show
Robert Williams/Farrell Music Limited


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.