Arild Rønsen

Foto: Kristoffer Øen

Stein Torleif Bjella i fullt bandformat

Så har alt falt på plass for Stein Torleif Bjella.

Gjennom tre album har han bevegd seg i grenseland mellom … vel; mest har han vel sunget og skrevet viser. Nå tar han musikken for fullt inn i bandland.

Dette betyr ikke at låtene plutselig begynner å gå fort, slik at han nærmer seg rock ‘n’ roll. Så langt i fra. Men han nærmer seg rock, og blues – i nedstemt form. Produsent Bård Ingebrigtsen har ganske sikkert hele Daniel Lanois-katalogen i hus. Her lukter «Time Out of Mind» lang vei, mesterverket Lanois produserte for Bob Dylan for snart 20 år siden.

Og da er ikke veien lang til Tom Roger Aadland.

Kenneth Kapstad, trommeslager i Motorpsycho, faller like enkelt inn i det lavmælte uttrykket som kraftsaksofonisten Kjetil Møster gjør det. Med Erik Øyen på bass og Geir Sundstøl på diverse strengeinstrumenter – ja, så er bandet på plass.

Ekstra-bonus til et av Geir Sundstøls "side-instrumenter" (den mannen kan jo alt). Munnnspillet hans er det stiligste siden Charlie Musselwhite.

Bjella har skrevet et knippe flotte sanger, der lyrikken er … veldig Dylan-inspirert. Romantikken kommer, og romantikken går – slik det har vært på bygdene til all tid. For mannfolka i tekstene til Bjella er ikke livet alltid en fest.

Men albumet er en fest, om du forstår meg rett. En helstøpt miks av viser, blues og rock. Saktegående.

STEIN TORLEIF BJELLA
Gode liv
Heime Med Hund Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.