Arild Rønsen

Radiohead snur det meste på hodet

Følg med – Radiohead er på gang med noe stort.

En strykekvartett og trommer + ørlite grann elektronikk. Det er alt Radiohead behøver. «Burn The Witch» slippes som forsmak på bandets åttende album – får vi tro. Dette bandet er ikke akkurat kjent for å offentliggjøre ting og tang rundt sine utgivelser i god tid.

«Burn The Witch» er glitrende kunstrock, med Thom Yorke i toppform som falsett-sanger. Popmusikk? Nei, men likevel – popmusikk, sånn som David Bowie valgte å framstå mot slutten av sin karriere.

Singelen følges av en morsom animasjonsvideo der det er heksa som til slutt brenner ned hele øvrigheta. Men er sangen helt ny?

Nei, sannheten er at den er rundt regna 10 år gammel. Thom Yorke skal ha nevnt den under en gig i Berkeley, USA 24. juni 2006 – nerdefansen på nettet har grep. Ikke nok med det; nede i venstre hjørne av booklet’en til «Hail To The Thief» refereres det nettopp til «Burn The Witch» - og det albumet kom i 2003.

Who cares? Låta er absolutt fantastisk!

RADIOHEAD
Burn The Witch (sgl)
XL Recordings


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.