Arild Rønsen

Hater! Hater! Hater Molde by!

Skal virkelig Norges Fotballforbund bruke tid på at trønderne synger at de hater Molde?

I likhet med de fleste, begynner jeg vel å bli lei av å se Rosenborg feire seriegullet. Men jeg begriper rett og slett ikke at noen gidder å hisse seg opp over at spillerne lar det runge ut til supporterne i salen: «Hater! Hater! Hater Molde by!»

Alle som kjenner bare bitte lite grann til supporterkulturen, veit jo at det ikke er ment sånn. Ikke på alvor. (Vel, det fins noen duster i disse miljøene også.) VIF-Klanen har brukt dette slagordet i mange år. Hver gang Davy Wathne rusler inn på gressteppet, får han høre det: «Hater! Hater! Hater Bergen by!»

Men altså – det er ikke bokstavelig ment. Tvert imot, tror jeg de fleste i Klanen syns Bergen er en riktig så flott by å reise til for å se bortekamp. De fleste som heier på Vålerenga koste seg godt da Brann rykka ned, men innerst inne er de samme menneskene glad Brann igjen er å finne i Tippeligaen. Da får man jo til og med synge høyt, nok en gang: «Hater! Hater! Hater Bergen by!»

Ifølge TV 2-sporten, mener Kjetil Siem at han har tenkt å bruke tid på saken. «Sånn kan vi ikke ha det,» liksom. Min anbefaling er at generalsekretæren glemmer hele greia, så fort som mulig. Ikke bruk én kalori på dette. Ble Steffen Iversen ilagt sanksjoner, da han – som nybakt seriemester for Vålerenga (eller var det allerede i 2004? ikke så nøye) – sang for åpen mikrofon: «Rosenborg er ræva! Åh åh åh Rosenborg er ræva!»?

Nei da, guttungen ble i stedet belønna med jobb i televisjonen.

Glem hele greia. Det får være måte på hvor pyntelige klær supporterkulturen skal tvinges inn i.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.