Arild Rønsen

Det kan være noe ved smektende, hvit soul

Akk, så tradisjonelt. Men veldig, veldig bra.

Han ble døpt Michael Anderson i 1988, men det er lov å fikse litt på kunstnernavnet – så lenge man virkelig er kunstner. Knapt 30 år gammel, serverer Anderson East musikk som like gjerne kunne vært lagd 20 år før hans fødsel.

Han skriver flotte låter, men det er først og fremst stemmen som får meg til å stoppe opp. Van Morrison, Joe Cocker, Chris Isaak, Jeff Buckley – her er så mange naturlige referanser.

Musikken er i all hovedsak soul. Elementer av country og rhythm ‘n’ blues, ja vel. Men soul er mest dekkende, ikke minst fordi han er flink til å bruke gode, gammeldagse Stax-blåsere – sånn som mennene bak Marvin Gaye og Otis Redding instruerte de som spilte trompet og saksofon, gjerne fulgt av et fett orgel.

Jeg har hatt denne plata på repeat halvveis inn i Lars Saabye Christensens nesten 800 sider lange «Magnet». Og der vil albumet bli stående. Slitesterkt, er ordet.

ANDERSON EAST
Delilah
Elektra/Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.