Arild Rønsen

Omtrent som å klage på mensen ...?

I kveld spiller jentene kvartfinale i EM. Her hjemme snakker en tippeligaspiller om problemer ved å ha mensen!

Dusan Cventinovic’ direkte voldelige angrep på Alagie Sosseh burde vært det store samtaleemnet etter kampen mellom Mjøndalen og Haugesund. Overfallet er rått og brutalt, og det kunne meget vel endt med et liv i rullestol for Sosseh. Om hendelsen skjedde utafor fotballbanen, ville den ført til ubetinga fengselsstraff.

Men så greier altså Mjøndalens Mads Hansen å toppe skandalen. I en kommentar til TV 2 etter kampen, sier han:

- Det er to ting jeg stadig vekk sliter med å forstå. Damers humørsvingninger når de har menstruasjon og det at folk går inn i dueller på den måten.

Jeg får lyst til å si som i reklamen: «Hurra for deg! Og hurra for Brilleland!» Hva slags briller er det Mads Hansen har på seg, oppe i huet? Monokkel? Lupe? Hvor trangsynt går det an å bli? Hva får en mann til å sammenligne «humørsvingningene» som gjerne kommer med mensen med vold på fotballbanen?!

Hansen kunne for eksempel sagt noe sånt som at «jeg liker ikke voldelig krigføring – verken i verden som sådan eller på fotballbanen». Han kunne sagt at «kickboksing hører hjemme i kickboksing, ikke i fotball». Med glimt i øyet, kunne han sagt at «jeg veit det foregår gjengkriger her i landet, men jeg skjønner ikke hvorfor vi skal bringe dem inn på fotballbanen!»

Men Hansen valgte … Mensen! Det han sliter mest med å forstå her i verden, er «humørsvingninger» i forbindelse med mensen, og at «folk går inn i dueller på den måten»!

Jeg syns det er plagsomt nok med neseblod i et kvarter, og har heldigvis aldri opplevd å blø i ei uke. Men at det kan gå ut over humøret – å blø ei uke til ende, mener jeg - det forstår jeg. Men at menstruasjon har noe med overlagt vold på fotballbanen å gjøre, det forstår jeg ikke.

Kanskje kunne en ørliten ideologisk opprydding være på sin plass i MIF-garderoben?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.