Arild Rønsen

De må ha tenkt: Sett at vi sier det sånn?

De har gjort det før. Og gjør det så visst igjen.

Rodney Crowell var medlem av Emmylou HarrisHot Band allerede på 70-tallet, så her snakker vi livslangt kompaniskap. Men de venta helt til 2013 med å gi ut et eksplisitt duett-album. «Old Yellow Moon» ble en fortjent suksess, og prisene de henta den gang kommer de ganske sikkert til å hente påny ved første anledning – det vil si Grammyprisen i begynnelsen av neste år.

Det er nemlig ikke mulig å gjøre dette bedre. Noen vil nok mene det låter gammeldags. Men de som mener det, er på jordet. Det er forskjell på klassisk, tidløs country og det som låter utdatert. Veldig stor forskjell. Stikkord: Robert Plant & Alison Krauss.

Country? Ja, det er vel det – selv om den videre sjangerbetegnelsen americana nok er mer presis. Den inkluderer nemlig også hva man må kunne kalle pur rock’n’ roll – som i «Bring It On Home To Memphis». Før de med «You Can’t Say We Didn’t Try» leverer en sviske av «Love Hurts»-kvalitet. Hvilket instrument konkurrerer med steelgitar i denne typen country-ballader?

Husker du elpianoet Bob Dylan og Mark Knopfler skrudde fram på «Gotta Serve Somebody», way back in ‘79? Det er det samme pianoet som driver fram 50’s-rockeren «The Weight Of The World» på dette albumet. Produsent Joe Henry har fingerspitzgefühl, en mann som kan sin historie.

Dette er så flott, at det virker smått utrolig at Emmylou Harris & Rodney Crowell har meldt sin ankomst på en scene i Bjørvika 15. juli.

EMMYLOU HARRIS & RODNEY CROWELL
The Traveling Kind
Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.