Arild Rønsen

Hvorfor er Erna så voldsomt tungnem?

- 1000 hotellrom er ikke nok sier, Erna Solberg. Nei, det er jo hele poenget.

Det kom nok litt på sparket, da Petter Stordalen første gang uttalte til TV 2 at han kunne stille 1000 hotellrom til disposisjon for syriske flyktninger. Men utover dagen gjentok han det flere ganger. Han er villig til å stille sine kostbare fasiliteter til disposisjon.

Hvorfor? Fordi Stordalen åpenbart har skjønt det. Katastrofen som nå utspiller seg i Middelhavet, mye med utspring i Syria, krever ekstraordinære tiltak. Dette er ikke tida for å tenke «bosetting, integrering, lære seg norsk». Sånt må komme seinere; man roper ikke på forsikringsselskapet mens brannen raser. Først går man løs på flammene.

Det er sånn man må tenke nå. Og det er sånn Petter Stordalen er et lysende eksempel for oss alle. Om han kan huse 1000 mennesker på midlertidig basis, må da vel vi - nasjonen Norge - i en fei kunne bygge hytter for 10.000? Og de behøver altså ikke holde «norsk standard»!

Hva så med forslagene fra LIM og Christian Tybring-Gjedde? De er vel verd å utrede, men lar seg selvfølgelig ikke gjennomføre nå – mens Middelhavet omgjøres til kirkegård.

Jeg mener stortingsflertallet snarest burde overkjøre regjeringa, og ta Petter Stordalen på ordet: Pålegg regjeringa å sende SAS og Norwegian til Italia for å hente 1000 flyktninger, og overlat dem så i Stordalens hender. Jeg føler meg trygg på at han får god hjelp av Røde Kors og Flyktninghjelpen.

Samtidig må Rederiforbundets generøse tilbud om langt mer enn ett skip tas imot med åpne armer. Kanskje kommer til og med Olav Thon på banen?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.