Arild Rønsen

Anneli Dreckers originale musikal

Ingen kunne forutse et sånt album fra Anneli Drecker.

Vel har hun jobba med teater i et tiår, men at hun skulle vende tilbake til platestudio – for å lage et album med tilnærma musikalmateriale?

Musikken er nyskrevet, og det er for så vidt også lyrikken – selv om originalforfatteren heter Arvid Hanssen. Poenget er at hans dikt er oversatt til engelsk. Drecker går altså mot strømmen, i en tid da jevngamle artister som Bertine Zetlitz og Morten Abel gjør stor suksess på norsk.

Tidlig på 90-tallet var Anneli Drecker frontfigur i Bel Canto, et band (mest en duo) som lå helt i front av datidas elektro-pop. De som ønsker seg tilbake dit, må vende seg til andre artister enn Anneli Drecker anno 2015. Nå er lydbildet for det meste akustisk (levende strykere i Arctic Philharmonic). Nå snakker jeg altså som helhetsinntrykket; for her fins virkelig innslag av streit pop-akkompagnement.

Det som er lett gjenkjennelig, er stemmen. Hun synger nydelig, som alltid. Men det er som du sikkert for lengst har forstått vanskelig å sjangerbestemme dette albumet. La meg for enkelhets skyld si det sånn: «Rocks & Straws» er mer tradisjonell musikalmusikk enn ABBAs «Chess».

Komposisjonene er gjennomgående fine. Men de som er fan av Bel Canto er hermed advart. Om hun skulle bevegd seg lengre bort fra «Shimmering Warm And Bright», måtte hun egentlig begynt å spille pønk.

ANNELI DRECKER
Rocks & Straws
Rune Grammofon


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.