Arild Rønsen

Civitas agent?

Feministisk Initiativ stiller liste i Bergen og Oslo. Hvilket glupt initiativ!

Noen ganger lurer jeg på om Kristin Clemet har verva agenter i sine rekker – folk som har som oppgave å infiltrere venstresida, å sørge for at det som er igjen av venstresida i landet får så liten innflytelse som overhodet mulig.

Nå stiller faktisk Feministisk Initiativ til valg i Bergen og Oslo!

Jeg har ikke oppfunnet uttrykket «kannibalisme på venstresida», men slutter meg helhjerta til uttrykket. Jeg skjønner at Rasmus Hansson danna sitt eget parti; en fyr som nekter å se forskjell på høyre og venstre i politikken kan man ikke forvente mer av.

Men når en kvinne ved navn Sunniva Fløtra Schultze-Florey nå kan fortelle at et reint feministparti stiller liste i landets to største byer ved høstens kommunevalg ... Det er da jeg kommer på tanken om at Civita trekker i trådene. For hvem kan det norske FI hente stemmer fra, om ikke fra Rødt og SV? Schultze-Florey har til overmål fortid i Rødt, og kanskje er det der hun har lært at det er om å gjøre for sosialister å ha flest mulig partier å stemme på?

Til Klassekampen sier Schultze-Florey at FI har planer om å stille lister ved stortingsvalget 2017!

Skjønner hun virkelig ikke at SVs nyvalgte nestleder, Oddny Miljeteig, har helt rett når hun sier: «For meg som sosialist og feminist er det vanskelig å se hvor det ene begynner og det andre slutter.»

Jeg antar det er flest kvinnelige medlemmer i FI. Det faktum at det fins så mange teite kvinner i Norge, kommer som en stor overraskelse. Jeg har et helt annet og langt mer positivt inntrykk av kvinnene som befinner seg på venstresida i norsk politikk.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.