Arild Rønsen

Dusteforslag om øl på tribunen

Hvem roper på øl på tribunen, bortsett fra Unge Høyre?

Inspirert av ølservering på fotball- og hockeykamper i Stavanger, vil Oslo Unge Høyre åpne for øl og vin på fotballkamper i alle divisjoner. Forslaget er dustete, og det av flere årsaker.

Først og fremst fordi det er et forslag ingen som går på fotballkamp roper etter. Dette er et skrivebordsprosjekt, fremma av folk som ikke kjenner supporterkulturen. Jeg tør påstå jeg snakker av egen erfaring.

Det er hyggelig å ta seg en øl før kamp. Ja, svært lite kan faktisk måle seg mot å diskutere lagoppstilling og hvordan matchen antageligvis kommer til å arte seg på pub før match. For mange er fotballkampen blitt en heldagsforeteelse. Bussen – der det serveres øl, for all del! – går mange timer før avspark, helt uavhengig av hvor kampen spilles. Det kan ta mange timer å komme seg fra Vålerenga til Nadderud!

Men jeg har faktisk til gode å høre noen av disse busspassasjerene etterspørre retten til å drikke øl mens kampen pågår. En sak er at det er helt unødvendig, av årsaker jeg allerede har redegjort for. Man er allerede tilstrekkelig skjenka. En annen sak er at fotball så avgjort nytes best i relativt edru tilstand – og det fins virkelig ingen god grunn til å utfordre dette klarsynet. Det er veldig dumt å gå på pub etter matchen, for å bli fortalt hva som skjedde.

Om ikke klubbene kan komme til å tjene ei krone eller to på ølsalget? Helt sikkert. Men ikke alle penger er luktfrie.

En fotballtribune skal være det aller sikreste stedet å ta med seg familien. Og ikke minst – en fotballkamp skal legges til rette på en måte som gjør at hele familien kan kose seg, hele tida. Mamma eller pappa skal faktisk ikke «en liten tur» for å ta seg en øl - ikke på tribunen, ikke mens det spilles fotball, heller ikke i pausa. Pølser og cola holder i bøtter og spann!

Unge Høyre burde vende tilbake til utgangspunktet: Boller og brus, i Høyres hus!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.