Arild Rønsen

Hvorfor tier Palestinakomitéen?

Angrep på synagoger: Hvorfor så tyst fra Palestinakomitéen?

Palestinavennene i Palestinakomitéen beskyldes tidvis – helt urettferdig – for ikke å se forskjell på jøder og staten Israel. Når de nå har en unik mulighet til å vise at de mener alvor, er det tyst fra den kanten.

Jødene som sådan har selvfølgelig ikke skyld i staten Israels brutale politikk og snart 50 års okkupasjon av palestinsk land. Når jødehatet nå ser ut til å ha et oppsving, vil jeg mene det er som å servere en smashball til Palestinakomitéen. Hvorfor står de ikke opp for jødene i Norge?

Hver gang jihadister terroriserer sine omgivelser, blir Islamsk Råd og andre muslimske organisasjoner avkrevd klart svar: Ta avstand! Det gjør de titt og ofte, selv om det ikke burde være slik at enhver muslim skal gå i tog hver gang en gærning som sier han er muslim dreper uskyldige.

Som palestinavenn, skulle jeg ønske at Palestinakomitéen nå greip sjansen. Hva med for eksempel en 24 timers fakkeldemonstrasjon utafor den jødiske synagogen i Bergstien? I det minste en artikkel på Palestinakomitéens hjemmesider! Men der er det null aktivitet i sakens anledning!

Jeg kunne tenke meg denne parolen for markeringa:

«Fritt Palestina! La jødene være i fred!»

Jeg melder meg frivillig til en av vaktene.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.