Arild Rønsen

Tradisjonelt, men nytt

Sjumilssteg, for et band alt for få har hørt om.

Cosmic Twang er et Osloband som spiller tradisjonell, amerikansk rock. Bare egenkomponerte låter, og stilmessig viker de ikke fra debutformelen. Det gledelige er at de gjør alt så veldig mye bedre i andre forsøk!

Spesielt er det vokale påtagelig forbedra. Om det skyldes «teknikaliteter», eller om Roy Hansen ganske enkelt har blitt bedre til å synge – se det, veit jeg ingenting om. Det viktige er at det låter riktig så bra.

Hvor mange band fins det i Norge i denne sjangeren, som skriver egne låter? Ikke veldig mange. Det stiller ganske sikkert Cosmic Twang overfor booking-problemer. Er det kanskje sånn, at dette eldre publikumet foretrekker kjente og kjære låter – ikke noe helt nytt, men sanger som likevel låter som Free, Clapton, Doors etc.? Riffbasert bluesrock? Jeg har ikke svaret.

Det jeg skal fram til, er at dette bandet spiller denne typen musikk godt som noen. Umoderne? Ganske sikkert – men det bryr jeg meg faktisk ingen verdens ting om. Tvert imot er det godt at noen holder tradisjonen ved like. Det er tross alt denne musikken som fulgte en hel generasjon gjennom ’60- og ’70-tallet.

COSMIC TWANG
Restless
www.cosmictwang.com


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.