Arild Rønsen

Den gjennomsubsidierte Jon Hustad

Underhuset: Har Jon Hustad glemt hvem som betaler lønna hans?

Cathrine Fossum leder som forventa Underhuset elegant i TV 2, trass i at hun har en ufordragelig fyr som gjennomgangsfigur. (Måten hun, kanskje ubevisst, satte ut Hustad på i omgangen med "perlehøne" var TV-magi.) Det er faktisk ikke mange forunt å kunne opptre så gjennomført ufordragelig som Jon Hustad. Sånn sett spiller han rollen sin til en sekser på terningen.

Hustad er historiker, og det ryktes at han har tre år bak seg som lektor. Utover det har han jobba i Klassekampen, Morgenbladet og Dag og Tid. Dette er verdt å vite, idet han buldrer i vei om alle som lever på trygd og leger med dårlig IQ.

For hva har hans tre arbeidsgivere til felles? De er gjennomsubsidiert av den staten Hustad elsker å skjelle ut. De er gjennomsubsidiert på et vis som gjør at verken Klassekampen, Morgenbladet eller Dag og Tid hadde hatt en snøballs sjans i helvete til å komme ut uten statlig støtte. I virkeligheten er det staten som betaler lønningene til alle som jobber i disse tre organene – selvfølgelig også Hustads.

Hustads virke er med andre ord i sin helhet bygd på skattebetalernes penger. Et unntak kan være hans bok om Winston Churchill – som han altså har jobba fram mens han har levd på dine og mine penger.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.