Arild Rønsen

"Martin Ødegaards Real Madrid?"

Hvor mange måneder går det, før vi får høre en TV-intro som lyder som følger: «Martin Ødegaards Real Madrid tok i kveld sin …»?

Jeg spør, fordi fotballverdenen – unnskyld; fotballverdenen her i Norge – er i ferd med å bli snudd på huet. I TV 2/Nyhetskanalen/Sport fins det nyhetsankere som i fullt alvor stiller ledende spørsmål som leder til at de som skal svare sier noe sånt som at – ja, «egentlig er det REAL MADRID som nå bør være stolt av å ha signert denne unike tenåringen. De konkurrerte jo ut Liverpool og Bayern München»!

Jeg tenker på dette, idet jeg minnes at jeg daglig våkner til TV 2 Nyhetskalens sportsreferat, som lyder omtrent som følger: «Mats Succarello Aasens New York Rangers tok sin …»

Unnskyld? Det er altså ikke Succa som eier New York Rangers, og det vil heller ikke være sånn at Martin Ødegaard vil komme til å eie Real Madrid. Vi behøver ikke gjøre oss mer provinsielle enn vi er. Heller ikke i journalistikken.

Hvor stor del av klodens befolkning utgjør vi – nordmennene? Noen promiller. få er vi. Så hold genitiv s’en på rett sted. Please. Succa og Martinio (fint navn!) er henholdsvis New York Rangers’ og Real Madrids eiendom – ikke omvendt.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.