Arild Rønsen

Morna Krekar! Drit i menneskerettighetene!

Hva gjør Martin Kolberg, når landets finansminister gjentar at hun ønsker å bryte Grunnloven?

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen uttalte i valgkampen at hun «i ytterste konsekvens vil være villig til å bryte menneskerettighetene». Hvorfor? For å få Mulla Krekar «plassert på første fly ut av landet».

Nå er det ikke noe nytt at Frp lover mer i valgkamp enn hva de kan holde når de endelig har kommet i regjeringsposisjon. Men denne saken er virkelig oppsiktsvekkende. Når TV 2 spør henne tirsdag ettermiddag: «Er du fortsatt villig til å bryte menneskerettighetene for å få Krekar ut?» - ja, så svarer Siv Jensen et enkelt, men tindrende klart «ja»!

Siv Jensen er finansminister, medlem av regjeringas topptroika bestående av stats-, utenriks- og finansminister. I Erna Solbergs fravær, vil Jensen ofte være fungerende statsminister. Og vi kan vi ha en statsminister som eksplisitt sier at hun vil bryte Grunnloven?

Men sa hun seg ikke villig til å bryte menneskerettighetene? Problemet er at menneskerettighetene er implementert i Grunnloven. Bryter man menneskerettighetene, bryter man med andre ord også Grunnloven. Og det er visestatsministeren villig til?

Greit nok, at Per Sandberg har rollen som vokter av Frp-velgernes kjernesaker - bompenger, lavere alkoholavgifter etc. etc. – når partiet viser seg ute av stand til å levere. Men når partiets leder og landets finansminister hopper over på Sandbergs linje, i konflikt med sin egen regjerings stats- og justisminister, da …

Per Sandberg sier at «saken begynner å ligne en farse». Han er i nærheten. Absurd teater, er kanskje en enda mer treffende betegnelse.

Hvis Muilla Krekar overhodet ankommer Kyrksæterøra, er mitt tips at han er tilbake hos sin familie i hovedstaden tidlig neste uke. Heller ikke denne saken kan Brynjar Meling tape. Deretter kan jo Martin Kolberg overta showet - som om han ikke hadde nok med justisminister Anders Anundsen og helseminister Bent Høie.

Mye tyder dessverre på at vi må slite med denne gjengen fram til høsten 2017. I mellomtida må noen sette opp Sandbergs farse på teaterscenen. Knut Nærum - dette må vel være drømmejobben som manusforfatter?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.