Arild Rønsen

Kanskje Mulla Krekar utvises til Jessheim?

Det er lett å gjøre narr av Fremskrittspartiets tillitsvalgte, og i tider da det er blitt så populært å gjøre narr av folk: Nå kjennes det riktig å gjøre narr av Fremskrittspartiet.

I opposisjon fortalte Siv Jensen det norske folk at hun «i ytterste konsekvens ville bryte menneskerettighetene» for å få «sendt Mulla Krekar på første fly ut av landet». Nå som hun sitter med ansvaret, hva blir løsninga? Mulla Krekar ilegges en straff av «pålagt bosted»! Hva galt har Fremskrittspartiets velgere som ikke bor i Oslo gjort?

Snakk om symbolpolitikk. Mulla Krekar har ferdigsont sin dom for trusler, blant annet mot Erna Solberg. Utover det, har han vel ikke plaga sine naboer på Tøyen? Og kan han ikke like gjerne true fra en PC på Jessheim som fra en PC på Tøyen? Eller er kanskje en del av justisminister Anundsens dom over Krekar at han skal nektes tilgang til nettet? Den rettssaken skulle jeg like å se Brynjar Meling tape!

Da er det faktisk mer sannsynlig at Meling får medhold i at det 12 år gamle vedtaket om utvisning av Mulla Krekar blir opphevd som «ugyldig» eller «utdatert». I denne anledning uttaler forresten Frp’s innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari til Klassekampen at han «ikke vil overprøve Høyesterett». Men menneskerettighetene var det altså god grunn til å forkaste for et par år siden!

Sannheten er vel at virkeligheten har kommet enda fortere på Fremskrittspartiet enn den gjorde for SV i regjering. Og har vi lov til å gjøre narr av folk? Ja, det har vi. Aller best i dag er Senterpartiets Jenny Klinge, som i dagens utgave av Klassekampen driver satire på høyt nivå:

- Med Frp i regjeringen går Mulla Krekar fra å skulle utvises fra landet til å måtte melde ifra om at han fortsatt er her.

Vel talt, Klinge!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.