Arild Rønsen

Glitrende, tung poprock fra Sydney

Denne sommeren kommer noe av den aller supreste popmusikken fra Australia.

Når sommeren skal memoreres, er jeg ikke i tvil. Sammen med Robyn & Röyksopp vil disse fire unggutta fra Sydney være mitt lydspor. Dette er deres debutalbum – og det låter helt fantastisk flott!

Man kan jo spørre seg om det fins et musikalsk bindeledd mellom boybandtradisjonen og pop-punken til Green Day? 5 Seconds of Summer befinner seg et sted mellom (det undervurderte) One Direction og Offspring. Så hva er fellesnevneren hos disse artistene?

Knall gode refreng. Det fins knapt noe popband som ikke hviler på gode refreng. Men noen har dette lille ekstra, som 5 Seconds of Summer. Alt de skriver, også det som fins mellom refrengene du bare synge med på etter hvert, er like fint.

Det musikalske opplegget er eldre enn The Beatles. To gitarer, bass og trommer. God vokal. En energi som gjør at trommeslageren per definisjon må være i fysisk form som en topp idrettsutøver.

Nå gjør du som jeg sier: Hør på «Kiss Me Kiss Me» og «English Love Affair». Vit at de andre låtene på skiva er nesten like fine – og du smelter, enten du er 50 eller 20.

5 Seconds of Summer
5 Seconds of Summer
Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.