Arild Rønsen

Nå må Petter Northug Jr. få fred!

Hvilken tulling står nå på lista, over folk NRK skal spørre ut om Petter Northug?

Nok er nok. Petter Northug har gjort noe forferdelig dumt. Det å kjøre i fylla er bare dumt, dumt, dumt. Mye tyder dessuten på at dette har vært litt mer enn 0,3 i promille. Det får vi svar på om et par uker. Men:

Ingen er drept. Heldigvis kjørte han bare inn i et autovern. Det eneste som har gått tapt i denne forseelsen, er Petter Northugs egne forsikringspenger. Så hvorfor behandler media dette som om tredje verdenskrig var brutt ut?

Fullstendig latterlig blir det, når NRK henter inn redaktøren av Ukeavisen Ledelse for å kommentere saken. Hva faen veit Magne Lerø om denne saken? I NRK får han bable i vei om at Northug «må vise mer enn å være en angrende synder ... Det hjelper ham ikke videre … Mislykket kommersielt og idrettslig … Dette bryter på et langt dypere plan (sic!) .. Søke hjelp hos folk som forstår seg på hva som driver idrettsutøvere videre …»

«Bryter på et dypere plan?» Igjen: Hva faen veit Magne Lerø om dette?

Petter Northug Jr. har gjort noe jævlig dumt. Og den som veit det best, er Petter Northug sjøl. Han tar sjølkritikk på eksemplarisk vis. Så kan ikke mannen da få fred, i hvert fall uten innspill fra forståsegpåere som åpenbart uttaler seg i tåka?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.