Arild Rønsen

Kronprinsparet: Helt enig med Per Sandberg

Hva om kronprins Haakon Magnus for det aller meste støtta Fremskrittspartiets Ungdom?

Det faktum at jeg på prinsipielt grunnlag er republikaner, kommer neppe som noen overraskelse. Men jeg har lenge tenkt det Per Sandberg, første nestleder i Fremskrittspartiet, nå gir uttrykk for:

Haakon Magnus & Mette-Marit har etter hvert inntatt en rolle i den norske offentlighet som helt opplagt må sies å være «til venstre». Mer presist – de er for alt det Mainstream-Politikk-Norge er for. Alle som snakker i Dagsnytt 18, eller som taler på vegne av alt fra Senterpartiet til Arbeiderpartiet til Høyre – de, er tilhengere av alt det kronprinsparet er tilhengere av.

Hva ville dette Mainstream-Norge sagt, dersom Haakon Magnus & Mette-Marit ytra seg langt til høyre i politikken? Mot den norske bistandspolitikken.Mot FNs klimapanel. For flere lukkede asylmottak. Altså alt det ytre høyre i norsk politikk mener. Hvordan ville Mainstream-Norge da forholdt seg?

Mainstream-Norge ville protestert! Og det i helt ville former! «Det er ikke kongehusets oppgave å opptre som politikere!»

Så kanskje det beste som kan skje for alle oss republikanere er at Haakon Magnus & Mette-Marit blir høyreekstremister? Da ville vi jo vært kvitt dette forhistoriske kongedømmet fortere enn Stortinget hadde greid å avgi stemme.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.