Arild Rønsen

Goode!

Her skjer intet nytt. Og det er hele meninga.

Vi er godt forspent med fantastiske gitarister her i landet. Det er nok å nevne Lars Håvard Haugen, Bjørn Berge, og Amund Maarud. Men det er hersker overhodet ikke tvil om som regjerer på Johnny B. Goode-tronen!

Petter Baarli er et søplete eventyr. For tida spiller han gitar på Nationaltheatret, og om noen hadde sagt det til gutten for ti år sida ville han sannsynligvis pælma en halvliter etter deg. Men han har ikke forandra seg det spøtt; de hvite dukene som måtte forefinnes backstage Theatret er ganske sikkert ikke fullt så flekkfrie etter at Petter’n har avlagt bordet en visitt.

Si ordet «ballade» til Petter Baarli, og du får deg en på trynet. Boogie ‘til you puke. Er det han som synger? Jeg trur det. Og det bør ikke komme som overraskelse på noen at han lyder som Keith Richards. Fett nok. Nøyaktig hva han synger om, finner jeg ingen grunn til å gå inn på. Enkelte ting her i verden sier seg sjøl.

Her er det om å gjøre å ta sats fra toppen, og lande på 246,5 meter. Helt i bånn av bakken. Da er du der du skal være. Sammen med Petter B. Goode. Har noen kommet nærmere Sex Pistols enn Petter Baarli i «Mariana»?

PETTER BAARLI
You Petter B. Goode
Voices of Wonder


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.