Arild Rønsen

Nordmenns evne til å slå seg sjøl på brystet

IOC-toppen Heiberg har forstått at nordmenn oppfattes som et arrogant folkeslag. Har han et poeng?

Jeg har skrevet at Martin Johnsrud Sundby bør frasi seg bronsemedaljen. Dette har delvis sammenheng med vår anseelse ute i den store verden. Vi blir oppfatta som arrogante og storkjefta i vintersportssammenheng, og hvem kan gjøre noe med dette ryktet? Andre enn vi sjøl?

Her får vi altså muligheten servert på sølvfat. La russerne få bronsemedaljen på 3-mila, og Norges ansikt utad vil bli merkbart forandra. Men stikker sjølgodheten dypere enn dypest – også innad i TV 2?

Jeg har sagt mitt om folk som ikke forstår at TV 2 må hente sine inntekter fra reklame. Men når TV 2 gjør det til en nyhet at de har gode seertall under OL … Sannheten er jo at kanalen ville sletta alle rekorder, om de så hadde sendt ukommenterte bilder! Det er lettere å få nordmenn til tv-skjermen for å se norske gull på langrennsski, enn det er å få unga til å kjøpe is i 25 varmegrader på 17. mai!

Når dette er sagt, syns jeg TV 2 så langt har gjort et bra stykke arbeid. Bare de får jekka ned Harald & Thomas et par hakk nå, så kan dette bli riktig så fint.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.