Arild Rønsen

Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

Var det tilfeldig at Månelandinga ble avlyst uka etter valget, og altså ikke uka før?

Jeg hører Politisk Kvarter i NRK P2 hver dag. Men det er ikke hver dag jeg hører programmet flere ganger i reprise. I dag var jeg nødt. For maken til bla bla-politikk som Ola Borten Moe presenterer, skal man leite lengre enn langt for å finne maken til. Min mann i Regjeringa, liksom? Rødgrønn?


KETIL SOLVIK-OLSEN: Feier gulvet med de rødgrønne.

Jeg har stor respekt for Frp’s Ketil Solvik-Olsen, og mener vel strengt tatt at han er så flink og klok at jeg mener han befinner seg i feil parti. Enkelt og greit: Solvik-Olsen skulle jeg gjerne vært på parti med.

Men bare svært sjelden får han så fritt spillerom som han fikk i Politisk Kvarter 23. september 2013. Mongstad. Månelanding. Når 7 milliarder kroner går i drenen ei uke etter valget, skjønner jo alle at dette har med politikk å gjøre. Valgtaktikk. Ville SV greid sperregrensa om Mongstad-fadesen var blitt presentert for offentligheten for 14 dager siden? Neppe.

Det er i grunnen greit nok; jeg har aldri trodd på denne månelandinga. Men det som gjør det fullstendig ulidelig å høre på Politisk Kvarter, er energiminister Borten Moes forsøk på å forklare at dette ikke har noen verdens ting med politikk og valgtaktikk å gjøre. Jeg anbefaler alle mine lesere å klikke seg inn på Politisk Kvarter fra mandag morgen, og dømme sjøl. Borten Moe fører tåketale i klasse med Grete Faremo. Og da snakker vi olympisk mesterskap i tåketale!

Som den dyktige programleder stadig kommer tilbake til: - Da gjør jeg et nytt forsøk; når bestemte Regjeringen seg for å legge månedlandingen på is?

Fikk han noe svar? Ikke annet enn at Borten Moe mente det ville vært naturlig for Regjeringa å vente med de katastrofale opplysningene til framleggelsen av Statsbudsjettet, 14. oktober! Han hadde med andre ord gjort oss alle en tjeneste, når han kom med nyheten tre uker i forkant!

Det er da man, som venstrevelger, tenker at … vel, det er muligens greit at det gikk som det gikk, 9. september.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.