Arild Rønsen

Aldri kledelig å måtte fossro, Minister

Jonas Gahr Støre ute av balanse? Siv Jensen vippa ham av pinnen.

Det er ikke ofte å se Mr. Perfect, landets helseminister, fullstendig i ubalanse. Det skjedde i dag morges, da han diskuterte eldreomsorg med Siv Jensen.

Det er aldri noe vakkert syn, når politikere gjør forsøk på å bortforklare åpenbare feil og mangler. Det er et faktum at Arbeiderpartiet før valget i 2009 lovte at «eldreomsorgen skulle skinne» - blant annet i form av 12.000 nye sjukehjemsplasser.

Nå er lovnaden blitt til en miks av nye sjukehjemsplasser og oppussing av gamle rom … Samtidig babler – unnskyld uttrykket, men det er helt sant – helseminister Støre om «7000 plasser som er godkjent av Husbanken».

Hvorfor kan ikke helseministeren heller vedstå seg at Arbeiderpartiet dessverre ikke har greid å oppfylle løftene fra 2009?

Det ville vært mye mer redelig. Og så dumme er ikke velgerne, at de ikke skjønner dette. Kroppsspråket og mimikken til helseministeren taler nemlig sitt tydelige språk.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.