Arild Rønsen

Ikke en gang Lofoten, Audun?!

Valgkamp på TV. Arill Riise har tatt kommandoen.

I min faste fredagsspalte i Klassekampen, har jeg ved et par anledninger vært urolig for temperaturen i valgkampen. Spesielt har jeg gitt uttrykk for at TV 2 har vært så overmåte snille med partilederne. Arill Riise snur opp ned på bildet.

I ytterst høflige former skurevaska han SV-leder Lysbakken i ettermiddag. Det hjelper faktisk ikke at andelen fattige har gått ned under SV-styre – ikke så lenge antallet fattige har økt! Og kampen om oljeboring i Lofoten er faktisk ikke vunnet! Den er bare utsatt, til Arbeiderpartiets landsmøte i 2015!

Spørsmålet kan synes ytterst teoretisk. Men: På (forsøksvis) ja- og nei-spørsmål greier ikke en gang Lysbakken å svare ja eller nei på om SV vil fortsette i regjering dersom den regjeringa de sitter i vedtar å plassere oljeplattformer i Lofoten!

Så kan man spørre seg hvordan Rasums Hansson hadde besvart dette spørsmålet. Og deretter undre seg over hvordan styrkeforholdet mellom SV og MDG utvikler seg?

Det tør være kjent for de fleste at jeg ønsker fortsettelse av det rødgrønne samarbeidet i regjering. Men akkurat nå – etter å ha sett SV-lederen i fri dressur – har jeg mest lyst til å si det samme som hu gamle dama som reklamerer for TV 2 Zumo: - Nei, nå går’e …


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.