Arild Rønsen

Klassisk, gnistrende heavy metal

Har du også gått og venta på Guds gave til alle luftgitarister?

Jeg har aldri vært spesielt begeistra for dem, men har registrert at folk som kjenner metal-scenen adskillig bedre enn undertegnede karakteriserer dem som «verdens mest innflytelsesrike metal-band».

Etter over 40 år i bransjen, vender de tilbake i bortimot original utgave. Bill Ward er borte, men når trommestolen bestiges av Brad Wilk fra Rage Against the Machine er jo den saken ikke noe diskusjonstema. Produsent: Rick Rubin. Altså – et gjennomført toppa lag.

Dette låter enkelt og greit skikkelig fett. Tony Iommi har stilt inn sine gitarer på sylskarpt, og riffene han drar fram er henta fra den øverste klassikerhylla. Så kan du jo gjøre forsøk på å planke soloen på «Live Forever» (nei, det er ingen Oasis-cover!). Får du det til, har du kommet et stykke som gitarist.

Ozzy Osbourne som vokalist? Lett gjenkjennelig – og han holder mål, stadig vekk.

I tungrock/grunge-historia har det alltid vært sånn at Led Zeppelin og Pearl Jam har vært mine band. Men denne sommeren vil faktisk komme til å stå i Black Sabbaths tegn på mine forskjellige lydplattformer.

Sett av 24. november; da spiller Black Sabbath i Telenor Arena.

BLACK SABBATH
13
Vertigo/Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.