Arild Rønsen

Bravo, SV!

Noe i nærheten av et columbi egg, vil jeg si! Både for Munch og Tøyen!

Jeg har tidligere markert meg som en varm tilhenger av MunchTøyen. Det er jeg for så vidt fortsatt, men bøyer meg i støvet for Oslo SVs politiske håndverk. Jeg tror det er flere enn meg som nå føler lettelse. Munch-Museet blir ganske sikkert feiende flott nede i Bjørvika. Mens Tøyen sikres hardt tiltrengte byutvikingsmidler.

Det blir VitenparkTøyen, ved siden av Naturhistorisk Museum og Botanisk Hage. Det åpnes for muligheter til å flytte Teknisk Museum til Tøyen. Musikkskolen får 700 nye elevplasser, med egen kulturstasjon på Tøyen. Barnehagebemanninga bedre, og beboerne får gratis kjernetid i FSO. Tøyensenteret og T-banestasjonen rustes opp. Tøyenbadet blir til et mye større Tøyen Badeland, det etableres et virkelig stort grøntanlegg, i tillegg til en friluftsscene.

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men nå får vi ta SVs gruppeleder Marianne Borgen på ordet: Dette er politisk forankra, gjennom bindende avtaler mellom SV og det borgerlige byrådet. Det må føles som et aldri så lite ran for Arbeiderpartiets gruppeleder Libe Rieber-Mohn, som – åpenbart uvitende om dagens sensasjonelle nyheter - samme dag legger fram en flott handlingsplan for Tøyen i Klassekampen.

Nå bør alle gode krefter jobbe for å ruste opp Tøyen, men det er liten grunn til å legge skjul på at dette i første omgang er en SV-seier som faktisk vil gi gjenlyd i generasjoner. Både i form av et flunka nytt museum, og en flunka ny bydel.

Og skulle dette vise seg å være valgflesk og en rekke brutte løfter – ja, så er vi mange som kommer og tar dere!

Det er bare å gratulere, Marianne Borgen!!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.