Arild Rønsen

Thank God for Dagsnytt Atten!

Maken til rotete forestilling skal du leite lenge etter!

Mandag lanserte Dagbladet sin nye debattportal på nett. Naturlig nok gjennom en debatt, live-strømma på nettet. Fint, og det overraska ikke at tidsskjemaet sprakk helt fra start av – slikt ligger vel litt i Dagbladets sjel. Men det som deretter skjedde var direkte pinlig.

Man skulle diskutere liberalismen og det nye høyre, men den som ble opplyst av denne debatten må ha gått på et eller annet uforklarlig oppkvikkende.

I panelet satt Dagbladets egne kommentatorer John Olav Egeland og Marie Simonsen, sammen med Minerva-redaktør Nils August Andresen, Venstre-leder Trine Skei Grande, og Snorre Valen fra SV. Ikke en eneste gang i løpet av den drøye timen debatten varte, kom to innlegg etter hverandre som hang sammen. Spesielt utmerka Andresen seg som tåkefyrste i ypperste kategori.

Debattantene satt på hver sin tue, og debattleder Marte Michelet evna på ingen måte å bringe dem sammen i noe som kunne ligne en opplysende samtale. Ble det overhodet sagt noe vettig? Ja, John Olav Egeland var som vanlig en fornuftig stemme. Det meste av hva som ellers ble sagt var bare rør.

Det er et fag å styre en debatt, liksom det er et fag å sette sammen et panel. Dagbladets lanseringsfest sto til stryk i begge fag. Da føltes det befriende å skru over til opptaket av Dagsnytt 18!

I skrivende stund, nesten et halvt døgn etter den begredelige seansen, er det umulig å finne et opptak av debatten på dbtv. Kanskje ikke tilfeldig? Og det samme kan det være.

Ellers ønsker jeg lykke til med debattportalen! Det er rett og slett kjempekult at alle Dagbladets kommentatorer, lederskribenter og eksterne debattanter fra i dag av publiseres på nett - tydelig adskilt, og i løpende form!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.