Arild Rønsen

Menneskeskapt 50-års flom?

Har flommen på Østlandet noe med menneskeskapte klimautslipp å gjøre?

Jeg kjenner at jeg blir forbanna når miljøvernere av ymse slag bruker flommen som bevis på at mennesket tukler med naturen. Mennesket tukler med naturen, det er påviselig – men flom har det vært på jorda siden før mennesket ble skapt!

På tv kan du se bilder av monumenter som er reist over hvor høy vannstanden var midt på 1800-tallet! Bare uttrykket «50-års flom» burde jo få noen og hver til å forstå at det blir absurd å knytte dagens flombølge til CO2-utslipp!

Sist ut var Ragnhild Freng Dale i gårsdagens Dagsnytt 18. Hun diskuterte Statoils sponsing av norsk kultur, og trakk fram flommen som eksempel på hvordan det går når oljeindustrien får herje fritt. Dette er altså en form for populisme så hinsides all fornuft at den nærmest blir umulig å kommentere. Kanskje er årets supersommer i Tromsø så langt også et tragisk utslag av klimaendringene?

Den eneste årsaken til at man slipper unna med slikt åpenbart tøv, er at tøvet foregår i den gode saks tjeneste. Og det tjener ikke saken.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.