Arild Rønsen

Pop for deg som ønsker å sveve litt i det fri

Jeg gir deg to vakre indie pop/rock-utgivelser du garantert ikke har vært på innsida av.

Jeg gir deg to vakre indie pop/rock-utgivelser du garantert ikke har vært på Først skal vi til duoen som består av Tessa Murray og Greg Hughes. De utgjør Still Corners, som for to år siden – da de ga ut «Creatures of an Hour» – var en Londonbasert kvartett. Røttene fins nok i 60-tallet, men denne gang er antageligvis 80-tallets myke synth/gitar-sound en mer dekkende referanse.

De lager vidunderlig musikk!

Tessa Murray synger med mye luft under vingene. Jeg antar hun gjør det også i levende live, men produksjonen forsterker inntrykket.

Alt går stille og rolig for seg, i låter som på ingen måte har hitpotensiale. De er bare kjempefine – på indie-vis, see?

Daughter er Elena Tomra, også hun ei jente fra London. Hun har helt sikkert hørt mye på Still Corners, og vice versa. Daughter er om mulig enda mer «sveve»-pop. Like tørre gitarer som Pixies. Masse synther i bakgrunnen, uten at lydbildet noen gang virker overlessa.

Jeg føler meg trygg på at de som er tilhengere av denne typen annerledes pop for lengst har forstått teninga. Du kan trygt laste ned begge albumene.

STILL CORNERS
Strange Pleasures
Sub-Pop

DAUGHTER
If You Leave
4AD


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.