Arild Rønsen

NYHETSKANALEN: Kler det dem å være Beliebers-kanalen? Så langt i fra.

TV 2 Nyhetskanalen er blitt Belieberskanalen

Det er nok nå. Justin Bieber.

Justin Bieber-feberen i Norge er spesiell, og selvfølgelig gjenstand for medias interesse. Hysteriet har til og med medført at gamlinger som undertegnede har tatt seg tid til å sette seg inn i sakene. Hva er verdt å vite? Alt! Men et sted går vel grensa?

Dette er et hjertesukk overfor riskmedia generelt, til TV 2 Nyhetskanalen spesielt. Jeg er en trofast seer, og har med et skeivt smil kunnet holde ut småjenter som synger «Baby baby baby ohhhh!» i ei uke. Det faktum at noen av dem står i kø et halvt døgn i regnvær, er også en slags nyhet. Men.

Når Nyhetskanalen på dag to – altså i dag, onsdag – sender ut sitt nyhetsanker/reporter, i følge med kanalens moteekspert (!), for aktivt å jakte på hvor Justin Bieber bor i hovedstaden … Da, blir det alt for mye. Da har nemlig belieberne fått sin egen nyhetskanal. Og hvor mange Bieber-fans tror TV 2-ledelsen ser på Nyhetskanalen? Er ikke de ute i gatene nettopp i Nyhetskanelens ærend; å finne ut hvor idolet bor?

Det er mulig denne overeksponeringa gir noen flere seere i går og i dag og i morgen. Men vil believerne fortsette å se på/abonnere på Nyhetskanalen? Er virkelig TV 2 Nyhetskanalen & The Beliebers en perfekt match? Jeg tror ikke det.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.