Arild Rønsen

Punk med stil - jævlig bra!

Verden er enkel? Langt i fra. Men Honningbarna gjør den litt enklere.

Honningbarna fra Kristiansand er ute med sin andre longplayer, trass i at de snaut nok er gamle nok til å forlate videregående. «God jul, Jesus» synger de – og la oss for all del håpe gitarsoloen her er framført av egne krefter. Mektig! Jula har kommet tidlig i år!

Punk? Ja. Jeg tror Honningbarna på sitt beste – og det er de stadig vekk! – er akkurat så punka som DumDum Boys har turt å være siden Vannskrækks tidsalder. Det ligger ikke tjukt utapå lydbildet at de er satt opp med hammondorgel og cello, men det er mer enn nok til å feste grepet om bandets særpreg – selv om det meste låter som to gitarer, bass og trommer. I megatrøkk!

Punkens og Kristiansands svar på Kaizers Orchestra fra dalstroka rundt Stavanger? Ingen dårlig parallell, om jeg skal få si det sjøl. Om de synger på dialekt? Jeg er neiggu ikke helt sikker. De gangene jeg får tak i ei tekstlinje, synes tekstforfatteren som nærmest forbilledlig gjennomtenkt.

Praktfulle låter. Pakka inn i et språk alle som forstår seg på rock’n’roll forstår. Og da er det vel ikke mye som gjenstår?

HONNINGBARNA
Verden er enkel
EMI


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.